Južna Afrika policija
Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Srpski državljanin Nebojša Jeftić (61) osuđen je za ubistvo Mileta Veljkovića (63) na doživotnu robiju pred Višim sudom u Midelbugu u Južnoafričkoj republici. Jeftić i njegova žrtva upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, a ubistvo se dogodilo u novembru 2011. godine.

Veljković je Jeftiću ponudio smeštaj na nekoliko meseci u svom domu u Južnoj Africi, koji je u tom trenutku delio sa 16-godišnjim sinom Klaudijem Veljkoviću. Iz Srbije je otputovao u Holandiju tražeći posao.

Telo u lokvi krvi zatekao sin

Kobnog dana, 2. novembra 2011. godine Klaudio se vratio iz škole zajedno sa svojim drugarom. Kako je kapija bila zatvorena, preskočio je ogradu, a zatim je otišao na vrata svoje kuće i video da su i ulazna vrata zaključana.

To mu je bilo neobično, pa je pogledao kroz prozor i video telo svog oca u lokvi krvi u kuhinji. Otrčao je u dnevnu sobu i razbio prozor da bi ušao u kuću.

Nebojše, koji se pakovao da tog jutra da napusti grad u trenutku kada je tinejdžer kretao u školu, nigde nije bilo, pa je policija započela uviđaj. Tinejdžer je objasnio da mu je otac kobnog jutra rekao da se oprosti od Nebojše i da mora sam da ode do škole, jer je otac pomagao sunarodniku da se spakuje.

Policija je primetila da u garaži nema Veljkovićevog automobila…

Ubicu pronašli jer je izazvao udes

Sedam godina kasnije, policija je pronašla to nestalo vozilo pošto je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći u Severnom Kejpu. Ispostavilo se da je za volanom tog auta bio upravo Nebojša…

Usled povreda zadobijenih u nesreći, bio je u komi nekoliko nedelja. Međutim, policija je kod njega pronašla vatreno oružje i ukradenu robu i uhapsila ga.

Nebojša se pred sudom branio da nije kriv, a sud se oslanjalo na posredne dokaze. Sada u svojim dvadesetim godinama, Klaudio je bio svedok na suđenju, prenosi portal ridgetimes.co.za.

Obdukcijom je potvrđeno da je Veljković preminuo od povreda glave.

Bonus video: Rekonstrukcija ubistva porodice Đokić u Aleksincu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar