Foto:EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Srpski državljanin (52) uhapšen je u Francuskoj, u Aržel sur Mer, zbog sumnje da je pokušao da ubije muškarca (59) i to tako što ga je ustrelio harpunom u glavu. Policije su pozvale prestravljene komšije, videvši probodenog muškarca i napadača kako se jure po ulici.

Filmska scena odigrala se 7. septembra nasred ulice kada se žrtva vratila iz noćne smene i to u trenutku kada je parkirao svoj auto. Francuski mediji izveštavaju da je napadnut iz zasede tako što ga je drugi Srbin harpunom ustrelio u glavu.

Na zaprepašćenje komšija, žrtva je sa probodenom glavom počela da juri napadača niz ulicu, ali nije uspeo da ga sustigne. Došla je policija i hitna pomoć, koja je zaključila da je povređeni samo čudom ostao živ, a sreća u nesreći je da je harpun probio samo kožu na čelu i nije dotakao lobanju.

On je lekarski zbrinut, a policija je započela potragu za odbeglim Srbinom.

Napadač je priveden i saopšteno je da je reč o osobi sa kriminalnim dosijeom.


Povređeni je u bolnici ispričao policajcima da su njih dvojica prethodno živeli zajedno, to jest da je napadač neko vreme boravio u njegovom stanu. Međutim, došlo je do nesuglasica i povređeni je napadača izbacio napolje.

Ilustracija, francuska policija Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povređeni Srbin ispričao je i da radi kao obezbeđenje u jednom restoranu.

Francuski portal La figaro prenosi da je privedeni u Švajcarskoj već bio osuđen zbog ubistva. Tužilaštvo ga sada sumnjiči da je počinio krivično delo pokušaj ubistva.

Bonus video: Klima zapalila stan u Užicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar