Foto: Cineberg / Shutterstock

Srbin (46) se utopio na plaži u Italiji, u Riminiju.

On je bio na dušeku, kada je iznenada upao u vodu i utopio se. Tragedija se dogodila 3. avgusta, kada je Srbin, koji živi u Švajcarskoj stradao ispred svoje dece.

Čovek je mahao i dozivao pomoć, a zatim je upao u vodu.

Spasilac je odmah intervenisao, ali čovek se nije mogao držati na dušeku i završio je u vodi i utopio se.

Pokušana je reanimacija, ali bezuspešno. On je na letovanje došao sa dvoje dece, a kako pišu tamošnji mediji, oboje su sa invaliditetom.

Obaveštena je policija, koji su preuzeli mladiće kako bi im pomogli.

Socijalna služba zbrinula sinove

Italijanski portal Korijere di Bolonja, objavio je da je sinovima ovog muškarca u pomoć pritekao i gradonačelnik Belarija, Filipo Đorđeti. Gradonačelnik je za ovaj medij naveo da je čuo da se na plaži topio jedan turista koji živi u Švajcarskoj i da su tu njegova dva sina.

– Odmah sam otrčao tamo pošto znam nemački jezik. Čovek je bio na dušeku i jugozapadni vetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi poklopili – počeo je svoju priču za Korijere di Bolonja Filipo Đorđeti.

On je dalje naveo i da su nadležni pozvali socijalnu službu kako bi zbrinuli Ademovićeve sinove.

– Neprestano mislim na ta dva momka od 20 i 21 godinu. Oni su jako hrabri i trezveni u ovim teškim trenucima. Oni su me prvo pitali na nemačkom jeziku „da li im je otac zaista mrtav“. Nije bilo lako da im se to saopšti – rekao je gradonačelnik i dodao da su u međuvremenu došli baba i deda mladića i da su oni već napustili Italiju, prenosi Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar