Vrucina Novi Sad
Ilustracija Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Na društvenim mrežama kruži snimak mladića u vidno uznemirenom stanju i pod dejstvom opijata, nastao u kolima Hitne pomoći, dok lekari pokušavaju da mu pruže prvu pomoć. Snimak je u javnost, uz tvrdnju da je u pitanju posetilac Egzit festival, objavila opskurna fondacija Levijatan, uz tvrdnju da je isti mladić prethodno tukao uličnog psa u Petrovaradinu.

Ni Levijatan, niti pojedini mediji koji su snimak objavili, nisu objasnili ko je autor snimka i kako je završio na meražama, čime je najgrublje prekršen Zakon o pravima pacijenata, odnosno pravo na privatnost i poverljivost.

Pojedini režimski mediji su otišli ikorak dalje, te su uz emitovanje sramnog snimka još optužili mladića da “šalje ružnu sliku o Srbiji u svet” i da “pravi haos po Novom Sadu”.

Ono što je očigledno je da je snimak nastao u samom ambulantnom vozilu, dok oko unezverenog mladića, čije se lice jasno vidi, stoji osoblje Hitne pomoći, a u pozadini se čuju zvuci medicinskih aparata.

U novosadskoj Hitnoj pomoći kažu da nemaju saznanja kada je snimak nastao, odnosno da li je zaista u pitanju posetilac ovogodišnjeg Egzita, kao i da ne mogu da utvrde poreklo istog.

Fondacija Levijatan je prva pustila snimak u javnost, a njihove tvrdnje da je mladić navodno tukao psa nisu nigde zvanično nigde potvrđene.

Bonus video: Prvo veče na Egzitu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar