Foto:Shutterstock/bibiphoto

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je od početka godine saobraćajna policija otkrila više od 21.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Vulin je prilikom primopredaje opreme i uredjaja za kontrolu psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača koje je Agencija za bezbednost saobraćaja donirala Upravi saobraćajne policije objasnio da je od toga 1.400 vozača imalo više od 1,2 promila alkohola u krvi, a oko 800 više od dva promila.

Ministar je naveo i da je saobraćajna policija otkrila više od 1.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 60 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Pročitajte još:

Naglasio je i da će MUP u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja, koje će prvenstveno biti usmerene na kontrolu brzine, vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

„Prethodnih dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo osam osoba, a dve osobe su zadobile teške telesne povrede opasne po život. Ovo je već drugi vikend u maju mesecu u kome imamo veliki broj nastradalih lica, a najčešći uticajni faktor za dogadjanje nezgoda je bila neprilagodjena brzina“, kazao je on.

Vulin je dodao da će zbog tih podataka predložiti da se povede velika nacionalna kampanja kako bi se uticalo na gradjane da budu odgovorniji u saobraćaju.

BONUS VIDEO: Slupan policijski automobil: Sudar u Žarkovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare