Sprečen šverc zlata vrednog više od 25 hiljada dolara

Hronika 03. feb. 202113:29
Podeli:
Foto: Uprava carina

Carinici su juče na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na više od 25.500 dolara, kao i dva grumena presovanog hašiša, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen putnički kombi „mercedes vijano“ holandskih registarskih oznaka, kojim je putovala tročlana porodica holandskih državljana turskog porekla.

Oni su prethodno rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.

Međutim, prilikom ličnog pretresa kod putnice (60) je oko struka otkriven specijalno napravljeni platneni pojas u kome je bilo sakriveno 20 većih i manjih zlatnika i 9 narukvica, ukupne težine preko 450 grama.

Nakon što je kod majke pronađeno sakriveno zlato, ličnim pretresom su u džepovima pantalona njenog sina (29) pronađena dva grumena presovanog hašiša.

Krijumčareni zlatni nakit zadržan je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv putnice pred nadležnim sudom, dok su otkriveni narkotik i najmlađeg člana porodice preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar