Milenko Zorić Foto: N1

"Mom ocu ostalo je nekoliko meseci do penzije, sramota što je doživeo ovo nasilje", kaže čuveni kajakaš i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju Milenko Zorić, koji je sin Slobodana Zorića, pretučenog profesora praktične nastave Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci.

„Taj učenik je ranije bio đak te škole, ali je bio problematičan i prebačen je u drugu školu. Ušao je juče kod mog tate na čas i sakrio se negde iza klupa, pozadi u učionici. Kada je tata krenuo da predaje on ga je gađao papirima i nekim makazicama“, priča Milenko Zorić.

OŠ“ 9 maj“ Foto: google.maps

Kaže da je njegov otac Slobodan rekao tom dečaku da napusti čas.

„Rekao mu je da je on učenik druge škole i da ne može biti tu. Tata je uzeo njegovu torbu i rekao mu da izađe. Onda ga je na hodniku udario pesnicom. Posle su đaci dali izajvu da je udario i dva puta nogom u glavu, tata je verovatno već bio tad bez svesti“, navodi Milenko.

Kaže i da je cela škola imala problema sa tim dečakom, te da je dirao i učenike i profesore.

„Došla je Hitna pomoć, bio je i policijac. Odveo sam tatu u UC u Novi Sad. Pregledan je urađen mu je CT glave i tamo je još uvek. Imao je frakturu, na nosu je pukla kost i polomljena je jagodična kost“, priča sagovornik.

Ističe da je njegov otac sigurno razočaran i da su svi šokirani zbog ovoga što je doživeo.

„Ostalo mu je još nekoliko meseci do penzije, u oktobru ide. Toliko godina predaje, nikada mu se nešto tako nije doživeo. Zna se u Palanci ko je i kakav je, svi smo šokirani! Nisam se nadao da to može da se desi, ja sam išao u tu školu isto. Otac je sigurno razočaran, toliko godina radi s decom, želi kao i svaki prosvetni radnik da ih izvede na pravi put. Mislim da je jako razočaran što je ovako nešto doživeo pred penziju“, zaključio je poznati kajakaš za Kurir.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare