Snimci sa bazena u Odžacima otkrivaju kako se dečak utopio

Hronika 14. jun. 202112:53
Podeli:
Gradski bazen Odžaci
Foto: Google.maps

Dečak B. P. (10) utopio se juče na bazenu u Odžacima, a telo je pronađeno nešto posle 22 sata, odnosno nakon što je otac mališana prijavio nestanak sina.

Kako prenose Novosti, prema prvim informacijama, reč je o tzv. zadesnoj smrti. Posle provera utvrđeno je da je sa nastradalim detetom bio još jedan osmogodišnji dečak.

Pročitajte još:

„Postoje indicije šta se dešavalo, ali dok god ne budemo imali zvanične informacvije o njima ne treba govoriti jer su u pitanju maloletna lica. Istraga je u toku i vrlo brzo ćemo znati šta se zaista desilo“, kaže Zoran Divjak, viši javni tužilac u Somboru.

„Telo nastradalog deteta poslato je na obdukciju, a radi se i na proveri sigurnosnih kamera, uskoro će se znati više tačnih detalja. Takođe, policija i dalje radi na otkrivanju svih okolnosti i samog rada bazena“, rekao je on.

Da se dalje intenzivno radi na slučaju potvrdila nam je i Policijska uprava u Somboru, gde se takođe čekaju zvanični nalazi sa terena.

„Čim je otac prijavio nestanak svi smo se digli na noge i dete je vrlo brzo pronađeno. Nažalost, nije bilo živo“, kažu u somborskoj policiji.

„Naložene su dodatne medicinske provere i posle njih će se znati da li je bilo nasilne smrti i šta se zaista dogodilo“, navode dalje.

Bazen gde je pronađeno nesrećno dete je u tom momentu bio zatvoren, jer kupališna sezona još nije otvorena. Čuva ga radnik obezbeđenja, inače gluvonema osoba, koja je u trenutku tragedije bio na kratko odsutan. Postoje nezvanične indicije da je mlađe dete gurnulo nastradalog, te je u ceo slučaj uključen i Centar za socijalni rad.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar