Jocić Marjan Foto: www.bandab.com.br

Nema novih detalja o Misterioznoj smrti Zaječarca Marjana Jočića (39), čije telo je pre mesec dana pronađeno pored jezera Lago Auzla u Brazilu. Okolnosti kako je nastradao Zaječarac za sad nema, kao ni zvaničnog saopštenja, a brazilska policija je zatražila pomoć od lokalnog stanovništva u razrešavanju ovog ubistva.

Zanimljivo je da je telo Zaječarca pronađeno bilo još 4. maja pored ovog popularnog turističkog mesta, a pronašao ga je prema pisanju portala Bandab jedan od meštana. Telo je prema pisanju ovog portala bilo u fazi raspadanja, a prvi znaci ukazuju da je smrt nastupila zbog korištenja vatrenog oružja. Takođe navedeno je da je pored njega pronađen i dokument koji ukazuje da nije u pitanju državljanin Brazila.

Telo je prevezeno bilo na obdukciju, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti muškarca, kao i dali se radi o muškarcu čiji su dokumenti pronađeni kod njega.

Od ovog slučaja prošlo je tačno mesec dana, a policija je u utorak 2. juna saopštila da se radi o srpskom državljaninu Marijanu Jočiću iz Zaječara. Policijski zavaničnik je za portal Bandab izjavio da je ubijeni muškarac često dolazio u Brazil.

„Informacije iz pasoša pokazuju da se u poslednjih deset godina čak šest puta se vraćao iz Srbije u Brazil. Ne znamo da li su ova putovanja vezana za turizam ili posao. Civilna policija će ove podatke zabeležiti, s obzirom da je istraga o ovom ubistvu još u toku“, rekao je policijski zvaničnik.

Interesantno je iako je u početku bilo navedeno da je to bio meštanin u novom saopštenju navedeno je da je telo Jočića pronašla žena. Još jedan zanimljiv detalj o kome pišu brazilski mediji jeste da su vatrogasci spasioci utvrdili da se na dnu jezera nalazi nekoliko automobila, ali da se ne zna da li ima žrtava u tim vozilima.

„Ako neko zna za neke informacije, samo nek se javi. Sve izjave smatramo poverljivim. Ljudi takođe mogu doći u gradsku policiju i da daju izjavu našim istražiteljima“, zaključio je on.

Civilna policija pokrenula je istragu o ovom ubistvu i moli sve one koji imaju informacije da pozovu 181.

Za sad je ostalo nejasno da li je brazilska policija obavestila ambasadu Srbije u Braziliji i srpski MUP o smrti srpskog državljanina Marjana Jočića.

Građani Zaječara, koji su poznavali Jočića već su kad su čuli vest na društvenim mrežama krenuli da se opraštaju od njega. Mnogi od njih ne veruju u teoriju da ceo slučaj ima veze sa narko bandama, kako su preneli neki mediji u Srbiji i da navodno istražitelji ne isključuju tu mogućnost, kao opciju za ubistvo srpskog državljanina.

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar