ilustracija Foto:N1

Nakon što su dvojica osuđenika niškog Kazneno-popravnog zavoda preminula u novembru prošle godine, iz Višeg javnog tužilaštva kažu da se posle naložene obdukcije za preminulog osuđenika G. R. još očekuju nalazi. Za prekršajca Ć. M, koji je preminuo nakon zadobijenih povreda u zatvoru, iz Tužilaštva saopštavaju da su naložil dodatno medicinsko veštačenje, kao i dostavljanje snimaka sa video-nadzora iz niškog KPZ-a.

Jedan osuđenik je preminuo u zdravstvenoj ustanovi gde su ga stražari odvezli nakon što se žalio na bolove, a drugi nakon povreda koje je zadobio u samom zatvoru, a uzrok njegove smrti Više javno tužilaštvo u Nišu i dalje ispituje, pišu Južne vesti.

„Povodom smrti M.Ć, tužlaštvo je naložilo dodatno medicinsko veštačenje radi uvrđivanja tačnog uzroka smrti, kao i dostavljanje snimaka sa video-nadzora iz KPZ Niš za kritični period“, navode iz Višeg javnog tužilaštva.

Dodaju da povodom smrti G. R očekuju od niškog Zavoda za sudsku medicine dostavljanje obdukcionog zapisnika.

Podsećanja radi, iz udruženja „Novi početak“ koje se bavi resocijalizacijom i prihvatom osuđenika kada izađu iz zatvora, ranije su izneli sumnju na ubistva, dok su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija negirali te navode, ističući da u zatvoru nije bilo nikakve torture.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar