Ilustracija Foto: N1

Suđenje vozaču BMW Nikoli Mihailoviću (28), koji je pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, avgusta prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj je tragično nastradalo četvoro mladih, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem veštaka saobraćajne struke.

Veštak je tokom svedočenja istakao da je i vozač dačije, u kome su se nalazili nastradali, doprineo nesreći.

„Na snimku nesreće vidi se kako se dačija uključuje za sporodnog puta na Ibarsku magistralu. Sa leve strane nailazi automobil, dačija se uključuje na put, a potom i za 4,4 sekunde nailazi BMW, koji udara u dačiju od pozadi. Vozač dačije nije pogledao dobro, jer da jeste video bi svetla BMW-a, pa je samim tim njegova pogrešna procena jedan od uzroka nesreće“, rekao je veštak.

Kako je dodao, vozač dačije je trebalo da sačeka, jer je video svetla BMW.  Ipak, on je dodao i da je, sa druge strane, vozač BMW mogao da zaustavi automobil da se vozio propisanom brzinom.

„Da se BMW kretao brzinom od 50 kilometara na sat, mogao je da se zaustavi“, rekao je on.

Podsetimo, Mihailović, kome se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, na početku suđenja izjavio je da je „kriv što je vozio pijan i nedozvoljenom brzinom“, a potom izjavio saučešće porodicima poginulih mladića i devojaka.

Inače, nesreća se desila 8. avgusta prošle godine, prilikom sudara automobila BMW, za čijim se volanom optuženi nalazio, i dačije, a u nesreći su poginuli Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22), Đorđe Subotić (19) i Katarina Ivanković (20). Tokom istrage utvrđeno je optuženi Mihailović u trenutku udesa imao čak 1,36 promila alkohola u krvi, kao i da je vozio nedozvoljenom brzinom od 117 kilometara na sat.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar