Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Apelacioni sud u Beogradu delimično je uvažio žalbu odbrane i smanjio kaznu zatvora Pavlu Stojiljkoviću koji je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u Ustaničkoj ulici u kojoj su poginule dve osobe.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za četiri meseca kaznu zatvora Pavlu Stoiljkoviću i pravosnažno ga osudio na kaznu zatvora od četiri godine i osam meseci, jer je izazvao saobraćajnu nesreću 2. oktobra 2021. godine u Ustaničkoj ulici u kojoj su poginuli M.S. i K.J.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi, preinačio prvostepenu presudu, kojom je Stoiljković bio osuđen na pet godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Pročitajte još:

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud prilikom donošenja odluke o vrsti i visini sankcije pravilno cenio što je Stoiljković neosuđivan, njegovo korektno držanje pred sudom, lične prilike i to njegovo zdravstveno stanje, te da je lično pogođen jer je bio u dobrim odnosima sa oštećenima, posebno sa M.S. koji mu je bio brat od strica, da je krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne i bitno i da je relativno mlad čovek, a kao otežavajuću okolnost činjenicu da je prekršajno kažnjavan za prekršaj iz oblasti saobraćaja.

Međutim, sud smatra da je osnovano žalbom branilaca ukazano da je prvostepeni sud pogrešno, kao otežavajuću okolnost na strani okrivljenog, utvrdio i činjenicu da se prilikom nesreće nalazio u stanju alkoholisanosti.

Tužilac je svojim uvodnim rečima istakao da se predloženim dokazima utvrđuje da je optuženi izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Naveo je da je Stoiljković na deonici gde je ograničenje 50 vozio 109 kilometara na čas, sa 1,63 promila alkohola u organizmu, zbog čega mu je uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno.

Stoiljković je, kako je precizirao tužilac, automobilom marke „folksvagen golf“ udario u metalni stub, zarotirao se i udario u betonsku žardinjeru.

Usled teških telesnih povreda zadobijenih u nesreći preminuli su M.S. i K.J.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na auto-putu Beograd – Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare