Ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Policija u Lajkovcu uhapsila je Borivoja Stankovića (40) iz Jabučja, osumnjičenog da je oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, u glavu udario svog oca Bogoljuba (73), koji je od zadobijenih povreda na mestu preminuo.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova. Uz krivičnu prijavu, kako je saopšteno iz PU Valjevo, biće priveden tužiocu na saslušanje.

Da se nešto čudno dešava u trošnoj kući Stankovića u naselju Trebež u Jabučju kod Lajkovca, posumnjao je drugi Bogoljubov sin, Nikola, koji živi u Beogradu. Prošlog četvrtka, naime, poslao je ocu novac „Postnetom“, a kada ga je pozvao telefonom da mu izdiktira broj uputnice, začuo je žučnu svađu oca i brata. Utom se čuo tup udarac i glasno zapomaganje Bogoljuba. Posle pola sata, ponovo je pozvao, sve se ponovilo, da bi se veza prekinula i više oca nije mogao da dobije telefonom.

„U petak je Nikola zvao kuma, izdiktirao mu broj uputnice, zamolio ga da odnese ocu. S obzirom na to da nije odlazio kod njih, zbog Borivojeve preke naravi, kum me je zamolio da odnesem papir sa brojem Postnet uputnice. U subotu sam otišao na posao, a Borivoje se iznenada pojavio u našem dvorištu. Supruga ga je pitala gde mu je otac, jer ga niko nije video u zaseoku već dva dana, a on je mirno odgovorio: „Eno ga kod kuće, leži mrtav“. Nismo verovali, ni tome pridavali pažnju, dok me u subotu uveče nije pozvao Nikola iz Beograda, ispričao mi za očevo zapomaganje i da pretpostavlja da je Bogoljub mrtav“, priča pokojnikov sinovac Miloje Stanković (40) iz Trebeža.

Odmah je, kaže Miloje, otišao do kapije bliskih rođaka i Borivoja zatekao kako sedi u dvorištu. Upitao ga je gde mu je otac, a Borivoje mu je rekao da leži u kući sav ukočen. Miloje je odmah pozvao policiju u Lajkovcu.

„Kada je stigla policija, strica su zatekli mrtvog na krevetu u sobi, a Borivoje je mirno sedeo na verandi i jeo šećer. Ne znamo čime ga je usmrtio. Čuli smo da je oca nekim oštrim predmetom udario po glavi na spavanju i Bogoljub je, kažu, odmah umro. Borivoje je ranije, kad mu dođe „žuta minuta“, nasrtao na ljude po komšiluku, upadao u dvorišta, tvrdio da je to njegova kuća“, kaže Miloje.

Tukao Bogoljuba i ranije

Živeli su njih dvojica samo od socijalne pomoći koju prime, a kad novac potroše snalazili su se kako znaju i umeju – pričaju komšije.

„Borivoje se sukobljavao sa seljanima, tražio pare od ljudi, nabeđivao ih da mu duguju, više puta je prijavljivan, ali niko nije ništa preduzimao. Tukao je oca, a jednom je i kuću zapalio, jedva su vatrogasci spasli da cela ne izgori“, pričaju.

Bonus video: Hapšenje dvojice osumnjičenih pripadnika Belivukove grupe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar