Foto:Screenshot

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu zatvora Đurđiju Alempijević, vaspitačicu iz Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, koja je optužena nakon što se u javnosti pojavio snimak na kom se vidi kako fizički zlostavlja mališane. Alempijevićeva će naredne tri godine biti na uslovnoj slobodi, a ukoliko u tom periodu počini drugo krivično delo, biće automatski poslata u zatvor na osam meseci. Istom presudom, izrečena joj je i mera zabrane rada u struci u naredne četiri godine.

Foto:Facebook

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

Snimak na kom je sve to zabeleženo, a koji ej prošlog leta šokirao javnost, načinila je Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj. Odbrana je insistirala da se ovaj snimak ne izvodi kao dokaz jer nije legalno pribavljen, ali je drugostepeni sud naložio prvostepenom da snimak ipak uvrsti u dokaze.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na presudu kojom je danas na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora s rokom provere od tri godine godine osuđena Đurdija Alimpijević, bivša negovateljica iz u Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, povodom optužbi da je jednom detetu udarila šamar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare