Slučaj Potočari: Završne reči zakazane za sutra

Hronika 21. dec. 202014:56
Podeli:
Foto:Nova S

U Višem sudu u Beograd sutra treba da se održi izlaganje završnih reči na suđenju dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, BiH, u julu 2015. godine, kada je bio napadnut.

I završne reči tužilaštva, optuženih i njihovih branilaca, kao i kompletno suđenje, održaće se bez prisustva javnosti, zbog zaštite nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu“, odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Nakon završnih reči, sud će zakazati objavu prvostepene presude, koja će biti javno objavljena.

Javno se objavljuje samo izreka presude bez obrazloženja, takođe zbog zaštite tajnosti podataka.

U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću, koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Sumnja se da su u izjavama medijima odali službenu tajnu u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara naredne godine su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar