Predrag Koluvija Foto Printscreen Radio televizija Vojvodine

Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica“ na kome je pronađeno gotovo četiri tone marihuane, produžen je pritvor do 13. maja, potvrdila je za KRIK njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Koluvijine rasade, na kojima se proizvodila i organska hrana, prethodnih godina posetili su brojni funkcioneri – ministar Aleksandar Vulin, direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić, Dragomir Petronijević iz Gradskog veća Beograda, ali i Dragan Sikimić koji danas vodi Agenciju za borbu protiv korupcije, prenosi Krik.

Koluviju je policija uhapsila nakon što ga je 13. novembra prošle godine zaustavila u njegovom audiju „A8“ i otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), piše u krivičnoj prijavi koju poseduje KRIK. Nakon toga, policajci su na njegovim plantažama otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65 i po hiljada stabljika ove biljke. Istragu protiv Koluvijine grupe vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar