Slučaj Beko: Optuženi „zemunac“ iznosi završnu reč

Hronika 22. apr. 202112:20
Podeli:
Foto: N1/MUP

U Višem sudu u Beogradu sutra treba da se održe završne reči na suđenju Aleksandru Zdravkoviću optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen.

Nakon izlaganja završnih reči postupajućeg tužioca, Zdravkovića, njegovog branioca i Bekovog punomoćnika sud će zakazati datum objave druge prvostepene presude Zdravkoviću.

Predsednica sudskog veća Marina Anđelković najavila je na prošlom suđenju da će presudu izreći posle 10. maja.

Njemu je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji u julu prošle godine ukinuo presudu kojom je bio je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio kućni pritvor.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je teško ranjen, a doveden je u pitanje i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Beko je na prošlom suđenju izjavio nakon više od šest godina od događaja sada može sa “prilično velikim stepenom uverenja” da kaže da je optuženi Aleksandar Zdravković osoba koja je pucala na njega u novembru 2014. godine.

Zdravković je negirao da je pucao u njega, navodeći da može slobodno da ga pogleda u oči.

On se tereti da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je tom prilikom doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Beko je bio teško ranjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar