Čačak Čuvari vojne fabrike AD "Sloboda " Čačak uočili su dvojicu špijuna iz Poljske kako fotografišu i snimaju taj vojni objekat, špijuni, špijunaža
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Čuvari vojne fabrike AD "Sloboda" Čačak uočili su dvojicu špijuna iz Poljske kako fotografišu i snimaju taj vojni objekat, rečeno je portalu Nova.rs u sindikatu.

„Oni su, najverovatnije, prikupljali podatke o fabrici, a radnici obezbeđenja su ih uhvatili i predali policiji. Trenutno se sprovodi istraga o njima“, kaže sagovornik portala Nova.rs.

Odgovore na pitanja o slučaju čačanske fabrike potražili smo i u lokalnoj samouoravi. Nadležni u gradu kažu da veruju istražnim organima Ministarstva odbrane. Pokušali smo i da dobijemo odgovore na pitanja šta je uzrok eksplozija u tom preduzeću, koje su se dogodile 4. i 19. juna prošle godine, ali oni nisu mogli da nam pruže informacije.

U vezi sa hapšenjem dvojice poljskih državljana koji su uhapšeni nakon neovlašćenog pristupa fabrici oružja „Sloboda“ i za koje se osnovano sumnja da je reč o špijunima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na TV Prva kazao je da su zadržani, odnosno da su na ispitivanju.

Pročitajte još:

„Zadržani su, na ispitivanju su, ali će najverovatnije biti pušteni“, rekao je on dodajući da je zanimljivo da su došli baš „Slobodu“ da fotografišu, uz napomenu da je reč o fabrici u kojoj se proizvode punjenje, mine i granate. Inače, dvojica Poljaka su se branili da su fotografisali prirodu, odnosno da nisu znali da je reč o vojnoj fabrici.

Utvrđeno je, kako su preneli mediji, da su u Čačak došli još 8. maja, a u mobilnim telefonima su im pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji „Sloboda“ AD, ali i dve fotografije unutrašnjosti tog vojnog objekta.

J. L. (26) i K. J. (42) snimali su, sumnja se, prilazne puteve i fotografisali poznatu kompaniju, koja je jedna od najvažnijih u lancu domaće namenske industrije. Kada su im pripadnici službe obezbeđenja krenuli u susret, navodno su počeli da beže, ali su sustignuti i zadržani u prostorijama fabrike do dolaska policije.

BONUS VIDEO: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare