Foto: Printscreen/Facebook/Združena akcija Krov nad glavom

Slikarka Dragana Milisavljević (82) izbačena je iz stana u Cvijićevoj 79 u Beogradu u prisustvu izvršiteljke Mirjane Dimitrijević i uz asistenciju policije.

Žena je bez stvari izbačena u ulaz zgrade, a kako tvrdi, jutros su joj policajci i izvršitelji koji su ušli, rekli da imaju nalog i uzeli mobilni telefon, piše N1.

Popisuju i pakuju stvari, nose negde, rekla je Milisavljević novinarima u ulazu zgrade, u kome je bilo šest policajaca, a u dvorištu iza još nekoliko, tako da je novinarima bio onemogućen pristup stanu.

Ona je objasnila da je kupila uknjižen stan, sve je bilo legalno, prodala je porodičnu kuću u Jagodini i poslovni prostor na Novom Beogradu, i sada nema kuda da ode.

Za sve što se dešava ona je optužila ljude koji čine „mrežu otimanja stanova, koja ide do Vrhovnog suda“.

Ispred zgrade u Cvijićevoj 79 bile su dve ekipe hitne pomoći, kao kombi i kamionet-furgon za selidbu, sa radnicima koji su se kasnije udaljili, noseći sa sobom pribor za seljenje i kutije u koje je trebalo da budu upakovane stvari.

Danilo Jovanović iz inicijative „Krov nad glavom“ rekao je za N1 da su policajci i predstavnici izvršiteljske kancelarije Mirjane Dimitrijević došli da izbace na ulicu Draganu Milisavljević, koja ima 82 godine i koja je potpuno uredno kupila, platila i legalizovala svoj stan.

„Policija je došla nenajavljeno, a ne znamo ni da li je Dragana uopšte živa, pošto govorimo o ženi koja ima 82 godine. Važno je napomenuti da sve ovo izvršava kancelarija Mirjane Dimitrijević protiv koje se vodi krivični postupak zbog malverzacija u izvrševnjima“, rekao je Jovanović.

Poručuje da se ovde radi o tome da se „potpuno nedužna žena koja je kupila stan izbacije od strane izvršiteljke protiv koje se vodi krivični postupak i advokata Branka Božinovića“.

„Njih dvoje su krivi za ovo brutalno iseljenje“, naglasio je Jovanović.

Bonus video: Izvršitelji i policija u pokušaju iseljenja slikarke Dragane Milisavljević


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare