Skupštinski odbor osporio četiri kandidata za predsednike sudova

Hronika 21. jul. 202117:45
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanica poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – za našu decu" Jelena Žarić Kovačević osporila je četiri kandidata za predsednike sudova i predložila da se poslanici o njihovom izboru posebno izjasne u danu za glasanje.

Ona je osporila kandidata za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu Zlatoja Ankića, Gordanu Sokić kandidata za predsednika Osnovnog suda u Prokuplju, kao i kandidate za predsednike osnovnih sudova u Pančevu i Rumi Ljiljanu Sinđić i Biljanu Đuričić.

Obrazlažući svoju odluku, Žarić Kovačević je navela da postoje ozbiljne informacije koje govore o tome da ovi kandidati ne ispunjavaju osnovne uslove ili kriterijume za izbor na mesto predsednika sudova, da u njihovoj karijeri postoje detalji koji poslanike ometaju da ih podrže.

Ona je poručila ovim kandidatima da se ne ljute na poslanike zato što rade svoj posao.

„Mi smo dužni da slušamo građane koji imaju vrlo često šta da nam kažu. Mi smo dužni da budemo u kontaktu sa državnim organima koji mogu da nam pruže različite informacije i često, na žalost, dobijemo informacije koje nam smetaju da podržimo određene kandidate za sudije ili predsednike sudova“, rekla je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar