Ilustracija Foto: N1

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem sudsko-medicinskog veštaka nastavljeno suđenje Dušanki Todorović (71) optuženoj da je lekovima pokušala da ubije dva starija muškarca kojima je dugovala novac.

Veštak Vladimir Živković je posvedočio da je prema otpusnoj listi otrovanih muškaraca utvrdio da je koncentracija bromazepama znatno veća od one koju je Todorovićeva rekla da je dala muškarcima.

Ona je na početku suđenja rekla da je obojici dala po tri tablete od tri miligrama, što je ukupno devet miligrama.

Oštećenom Dragiši J. je međutim, u bolnici izmerena koncentracija od 0,53 bromazepama, a Čedomiru B. 0,72, što je višestruko više od pomenutih devet miligrama, ukazao je veštak.

Pročitajte još:

On je dodao i da ti parametri mogu da budu malo viši kada se u obzir uzme da su muškarci tada imali 85 i 89 godina.

Stručni savetnik odbrane Bogoljub Peruničić izneo je i mogućnost da su muškarci redovno uzimali bromazepame ili neke slične lekove, te da bi tada koncentracija ovog leka u krvi svakako veća od one koju je navela optužena.

Veštak je tu tvrdnju osporio medicinskim kartonima muškaraca u kojima od 2016. godine pa nadalje nema prepisanih bromazepama ili sličnih lekova koji bi doveli do povećanja koncentracije leka u krvi.

Suđenje će se nastaviti 10. februara kada će biti dostavljena dodatna dokumentacija sa VMA o otrovanim muškarcima, kao i veštačenje optužene koje treba naknadno da se uradi, a jer se ona u tužilaštvu branila ćutanjem.

Dušanki Todorović se na teret stavljaju dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i na podmukao način, jer se sumnja da je u novembru 2019. godine većom količinim lekova trovala dvojicu muškaraca iz Železnika da ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila.

Sumnja se da je 1. novembra 2019. Dragiši stavila u pasulj nekoliko tableta bromazepama, nakon čega se on onesvestio, a pronašla ga je ćerka, nakon čega je hospitalizovan.

Todorovićeva je kako se sumnja sa njim bila u emotivnoj vezi i od njega je pozajmila oko 5.000 evra, ali mu ga nije vraćala iako joj je to tražio.

Drugi pokušaj teškog ubistva trovanja Todorovićeva je izvela 25. novembra 2019. godine.

Sumnja se da je u Železniku Čedomiru stavila više tableta bromazepama u piće.

Ovog čoveka pronašao je unuk u besvesnom stanju, posle cega je hospitalizovan.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar