Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Mitrović (28), sin vlsnika RTV Pink Željka Mitrovića, koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Andrea Bojanić (16) u julu 2013. naći će se ponovo u sudnici 11. marta, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na kućni zatvor i naložio da se suđenje ponovi.

Mitrović se tertio za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kao i ne pružanje pomoći povređenoj u nesreći, a Prvi osnovni sud ga je u julu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora. U kaznu mu je bilo uručanuto i vreme provedeno u pritvoru, pa bi mu ostalo da osluži još deset meseci.

Nakon žalbenog postupka Apelacioni sud je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka presudu ukinuo i naložio ponavljanje suđenja. Krivično delo nepružanje pomoći povređenoj je u međuvremenu zastareo, pa će mu se u ponovljenom postupku suditi samo za izazivanje nesreće.

Tokom suđenja utvrđeno je da je Mitrović prekoračio brzinu u trenutku kada je naleteo na devojku, koja je prelazila ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo za pešake.

Apelacioni sud je u obrazloženju odluke za ukidanje presude naveo da je nakon brojnih veštačenja ostalo nejasno kojom je brzinom Mitrović vozio u trenutku nesreće.

Podsetimo, Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV u vlasništvu RTV Pink Ustaničkom ulicom na pešačkom prelazu udario Andreu Bojanić, koja je od povreda preminula. Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat. Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je, nakon dva sata, odveo njegov otac Željko Mitrović u pratnji advokata.