Foot:savo Prelević/Vijesti.me; privatna arhiva; shutterstock; SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia;

Crnogorski mediji nedavno su otkrili nove detalje o uhapšenom policajcu Petru Lazoviću koji je sarađivao sa kavačkim klanom, poput toga da je u komunikaciji sa Radojem Zvicerom govorio o izborima u Crnoj Gori, ali i koliko novca je izvesni biznismen Ranko Ubović dao za iste na nagovor njegovog oca Zorana Lazovića. Stariji Lazović je penzionisani policijski funkcioner koji je čitav radni vek proveo u crnogorskoj policiji, a često je spominjan kao siva eminencija crnogorskih snaga bezbednosti.

Kako su Vijesti nedavno otkrile, uhapšeni bezbednjak iz Crne Gore Petar Lazović u Skaj komunikaciji sa Radojem Zvicerom razgovara i o politici, pa tako šefu kavačkog kriminalnog klana u šiframa poručuje da biznismen Ubović samo za jedne izbore u toj zemlji “pukne po par miliona”, a na nagovor njegovog oca, sada penzionisanog policajca Zorana Lazovića.

“Tigar po par miliona za izbore pukne jer mu Z kaže, a ovaj Z gleda kao brata, znaš ti ovo sve”, jedna je od sijaset poruka koju je šefovima kavačkog klana, u leto 2020. godine, poslao policajac Lazović.

Zoran Lazović. Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Inače, Petar Lazović je sin Zorana Lazovića, koji je bio visoki funkcioner crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB). Iako je svoj radni vek proveo u policiji, često je spominjan kao siva eminencija crnogorskih snaga bezbednosti. Do marta 2021. godine je bio šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije, a do 2015. godine je bio visoki funkcioner ANB.

Pročitajte još:

Sa funkcije je razrešen tek kada su se pobunili ne samo politički protivnici, već i nevladin sektor. 

Tokom 1991. godine bio je komandant diverzantske jedinice vojske na dubrovačkom ratištu ali potom prelazi u policiju gde postaje šef jedinice za specijalne zadatke i antiterorističke jedinice MUP Crne Gore. Nakon toga prelazi u tajnu službu i postaje glavni čovek Agencije za nacionalnu bezbednost.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

Ipak, o njemu se u više navrata govorilo kada je reč o kriminalnim poznanstvima. Kada su se pojavili snimci sa slave Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana, na kojoj su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković, pojavila se informacija da su istoj prisustvovali čak i policajci.

Pročitajte još:

Tada se pominjalo da je među njima bio upravo i Lazović. To nije jedini put kada je stariji Lazović dovođen u vezu sa ljudima koji su povezivani s kriminalnim aktivnostima.

Naime, na snimku svadbe Safeta Kalića koji je postavljen na internetu vidi se da je Lazović prisustvovao tom događaju. Lazović nikada nije objasnio svoje prisustvo tom događaju, a ne treba zaboraviti da je Kalić dovođen u vezu sa švercom cigareta, pranjem novca, ali i preprodajom heroina.

Zoran Lazović Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Interesantno je da su tom događaju tada prisustvovali svi viđeniji kriminalci, pa čak i Darko Šarić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar