400 KG droge zaplenjeno na brodu u Italiji Foto:gdf.gov.it

"Gagi nije imao razloga da se ubije. Svaki odlazak na brod koristio je da od tog novca završi nešto na kući, obezbedi decu, porodicu... Pričao je da kada se vrati u maju, podići će lepu ogradu oko svoje kuće i imanja. Čovek sa toliko planova se ne ubija, njega su ubili."

Porodica Dragana Panića (51), koji je pronađen u ponedeljak ujutru prerezanog grla u mašinskom delu teretnog broda „MSC Adelaida“ u luci u Đenovi, demantuju pisanje italijanskih medija. Tvrdnje tamošnje štampe da se Srbin ubio, i da je to pokazala obdukcija, za sada ne „piju vodu“.

„Objavljuje se da su mu u krvi pronađeni tragovi antidepresiva. To ništa ne znači. On nije otrovan, pa da je to dokaz. Dragan, odnosno Gagi, kako su ga svi zvali je zaklan. Zatečen je u mašinskom delu, gde je radio kao mehaničar, u lokvi krvi“, priča rođak.

Supruga Mirjana ne veruje u crnu vest, da njenog supruga više nema. Poslednji put su se čuli u nedelju ujutru, oko šest sati, kada joj je u telefonskom razgovoru rekao da pije kafu. Ništa nije naslućivalo tragediju.

„To je bio naš ritual“, ispričala je Mirjana za „Novosti“.

„Kada bi mi rekao da pije kafu, ja bih skuvala ovde i mi bismo tako bili na telefonu, razgovarali, kovali planove i pili kafu. Pričali o deci, unukama… Svi njegovi drugovi, koji neprestano zovu, kažu da je on nešto video ili čuo i da je zato ubijen“, kaže ona.

Da tragedija bude veća, na teretnjaku, koji je vlasništvo itlalijansko-švajcarske kompanije, a koji je plovio pod zastavom Paname, pronađeno je blizu pola tone kokaina.

Tužilaštvo u Italiji došlo je do dokaza da Panić nije povezan sa krijumčarenjem narkotika.

U porodičnoj kući Panića, u Omoljici kod Pančeva, danima se okupljaju rođaci i Draganovi drugovi, iščekujući vesti iz Italije. Porodica je na vezi sa našim konzulatom u Milanu i čeka zvaničan izveštaj o Draganovoj smrti.

Molimo MUP Srbije da se uključi

Đorđe Panić, Draganov brat, zahvalio se Konzulatu Srbije u Milanu na pomoći i podršci koju u ovim trenucima pružaju porodici.

„Molimo da se u istragu uključi i MUP Srbije, jer imamo u našu policiju veliko poverenje. Zahvalni smo italijanskim istražiteljima, ali smtramo da bi bilo dobro da se povežu sa MUP Srbije, kako bi se rasvetlile sve okolnosti smrti moga brata“, kaže Dragan.

Bonus video: Hrvatska policija zaplenila ogromu količinu kokaina i heroina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar