Foto:Privatna arhiva

"Sestru mi je udario na putu, kao psa ili mačku i ostavio je da umre sa velikim bolovima". Ovim rečima ispovest za Nova.rs počinje Danijela Tomić, čiju je sestru Dušicu Ikodinović, kako se sumnja, automobilom pokosio čestrdesetčetvorogodišnji muškarac S.D iz okoline Lučana. Prema njenim rečima, lekari su joj prilikom preuzimanja tela kazali da je preminula u najcrnjim mukama.

„Ona je definitivno bila živa kada ju je vozilo udarilo i odbacilo pored saobraćajnice. Možda bi doktori mogli da joj spasu život da se taj čovek zaustavio i pozvao službu Hitne pomoći“, sa suzama u očima priča Danijela, ističući da je to mogao da učini i bez predstavljanja zdravstvenoj službi.

„Beživotno telo moje sestre je pronađeno u selu Lis, pored puta, u žbunju i korovu pored puta Guča – Lučani“, podseća ona i ponavlja da svaki čovek koji ima imalo empatije bi stao čak i da je udario životinju i pokušao da joj pomogne da preživi. Vozač automobila marke „audi“ koji je, pod sumnjom da je to učinio, pobegao.

Dušica je imala psihičkih problema od malih nogu, a poslednji put je viđena u Puhovu prošlog petka, odnosno mestu koje je petnaestak kilometara udaljeno od Lučana. Nedugo zatim je i nastradala. Kako ističe Danijela, njena sestra je volela da šeta, ali nije išla daleko od doma u kome je živela.

Pročitajte još:


„Dakle, prošlog petka se nije vratila kući i prijavili smo njen nestanak. Ne znamo zašto je otišla u Puhovo, ali smo od ljudi iz tog sela saznali da su je videli“, ispričala nam je ona. Telo njene sestre je pronašao pripadnik požeškog Dobrovolnog vatrogasnog društva. Mi smo to mesto već obilazili, ali, verovatno kada ju je automobil odbacio, bilo je sakriveno u žbunju, objašnjava kroz suze Danijela. Iako nema, za sada saznanja, od Policijske uprave Čačak, čija je to nadležnost, pretpostavlja da se njena sestra kretala proširenjem pored puta, jer je bila pažljiva. Kako kaže, za hapšenje vozača je saznala iz novina.

„Sa Danijelom sam posledni put bila baš u petak. Ona ‚je živela sa mamom, koja je stara, pa sam vrlo često dolazila da ih obiđem, kupim potrepštin, spremim hranu. Vodila sam obadve kod lekara i pomagala u svemu. Dušica je bila jedna divna osoba i nikada u životu nikoga nije povredila, čak ni verbalno, a kamoli fizički. Velika je tuga što je tako okončan njen život, verujte da više ne mogu da nađem prave reči. Bol je neopisiv“, rekla je Danijela za Nova.rs. napominjući da je neko iz porodice osumnjičenog zvao da pita da li njegov otac sme da dođe na sahranu, ali nije dozvolila.

Foto: Shutterstock

„Taj čovek meni ništa nije kriv, ali njegov sin je ostavio moju sestru da se muči i pati do smrti. Znamo svi šta je saobraćaj, nažalost svakodnevno slušamo da se nesreće događaju, ali da je barem stao i pozvao pomoć. Pitam se da li ima imalo savesti, srca, duše, da li može da spava nakon toga što je uradio“, zaključila je Danijela za Nova.rs.
Dušica Ikodinović je sahranjena u Lučanima u prisustvu rodbine i prijatelja pre četiri dana. Podsećamo, policija iz Lučana uhapsila je vozača koji je na putu između Lučana i Guče automobilom usmrtio Dušicu Ikodinović (42), čije telo je pronađeno pored puta, 26. jula.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, efikasnim operativnim radom, uhapsili su S. D. (1978) iz okoline Lučana, saopšteno je ranije iz PU.

BONUS VIDEO: Mercedes naleteo na devojčicu u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar