Foto:instagram.com/serbialive_beograd/

Dalibor Todorović iz Dubone kod Mladenovca ubijen je u masakru koji je 4. maja 2023. počinio Uroš Blažić. Daliborova sestra Suzana na društvenoj mreži Fejsbuk objavila je pesmu koju je posvetila svom mlađem bratu.

Neutešna sestra još jednom je ubijenom bratu posvetila pesmu, ističući da su dani teški, a bol vremenom ne prolazi, niti jenjava.

Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

„Sestra brata na večni počinak ispratila, bolom srce i dušu napunila. Kosa joj je do struka porasla, ali se njena duša bez njega u nastavku života još uvek nije snašla. Na čistome licu ožiljci se nižu, kakve joj u glavi misli samo stižu. Nad večnom mu je kućom skoro svakog dana, ne prihvata gubitak jer još na srcu krvari joj rana. Znate je iz prošlosti jer više nije ista, često na njenom licu po suza zablista“, piše u pesmi.

„Teški su dani“

„A oči joj uvek izgledaše tužno, kao da je život spremao za nešto poput ovoga ružno. Po osmehu njih prepoznaše mnogi: „Jel si ti Dačina sestra?“, „Jel Dača tvoj brat?“ Kako gde se situacija pogodi, isti osmeh imaše primetili su mnogi. Roditelji za nju postaše svetinja, a brat jedna ljubav neprežaljena velika. Dok je oni guraše i čuvaše od bola, ona ne posustaje suza suzu stiže, ali od njih ne odustaje. Tu im je za sve šta god da zatreba, da ćuti sa njima ako i to treba. Samo neće sa njima plakati jer dodatnu bol ne želi stvarati… Teški su dani kad nemamo temu jer svaka misao naša ide prema njemu. Teško je kad ne znaš nekad ni šta reći, teško je kad znaš za kraj našoj sreći i kad sa takvom pomisli noću moraš leći. A jutro brzo dođe i opet sve u krug, pa živote iskreno i nisi nam bio drug“, dodaje se u epsmi posvećenoj ubijenom Daliboru.

Maksimalna kazna za Blažića – 20 godina

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je 18. oktobra prošle godine optužnicu protiv Uroša Blažića koji je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devetoro ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da ubije još 20 ljudi od kojih je ranio njih 12.

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Okrivljeni Uroš Blažić u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Bonus video: Ja nemam više koga da izgubim: Dubona i Malo Orašje pusti, zavladao je muk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar