Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kontradiverzionim pregledom šest lokacija u Kragujevcu, koje su jutros dobile dojave o postavljenim bombama, ustanovljeno je da su sve bile lažne, potvrđeno je našem portalu u Policijskoj upravi. Na meti su bile škole, Rektorat i Zavod za stomatologiju.

Svi objekti jutros su odmah evakuisani, a specijalizovane kontradiverzione policijske ekipe pregledale su zgrade četiri osnovne škole, Rektorata i Zavoda za stomatologiju.

U policiji nam je rečeno da su iz tih institucija prijavili da su dobili dojave, posle čega je policija odmah izašla na teren.

Dojave su u prvom trenutku dobile osnovne škole ‘‘21. oktobar‘‘, ‘‘Jovan Popovič‘‘ i ‘‘Đura Jakšić‘‘‚ a u trenutku dok je u tim školama trajao kontradiverzioni pregled, policija je dobila poziv i iz škole ‘‘Radoje Domanović‘‘.

Na sreću sve dojave bile su lažne.

Ovo nije prvi put da je Kragujevac na meti dojava o bombama. U prethodnom periodu lažne dojave bile su prijavljene u zgradi Policijske uprave, Palate ptavde i dve banke.

Policija je uspela da identifikuje osobu koja je prijavila da je bomba podmetnuta u zgradi Policijske uprave i 18.maja ove godine, uhapsila I.K. (22) iz Bajine Bašte, osumnjčenog da je telefonskim pozivim poslao dojavu.

BONUS VIDEO: Dojava o bombi u beogradskom Zoološkom vrtu, u toku evakuacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar