Foto: Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; MUP Srbuije

Načelnik Odeljenja za suzbijanje droga Slobodan Milenković biće danas saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog užilaštva u Beogradu.

Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

Pročitajte još:

Provere koje su u toku ne odnose se na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao „Jovanjica“.

Podsećanja radi, advokatska kancelarija koja zastupa inspektora Milenkovića saopštila je juče da Milenković traži od ministra i vršioca dužnosti direktora policije dozvolu da se obrati javnosti.

Inače, protiv Milenkovića je optužbe iznela nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem. Između ostalog navela je i da je Milenković, zajedno sa ministrom Nebojšom Stefanović, montirao slučaj „Jovanjica“.

Milenković, zvani Mali Senta, javnosti je poznat kao inspektor koji je otkrio imanje sa velikom količinom opojne droge. On je tog novembra 2019. godine na autoputu zaustavio automobil u kome se nalazio vlasnik imanja Predrag Koluvija i stavio mu lisice na ruke.

BONUS VIDEO: Ko koči slučaj „Jovanjica 2“?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare