Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Muk i neverica zavladali su aleksinačkim selom Subotinac nakon što se je stigla vest da je među rudarima nastradalim u rudniku "Soko" u Sokobanji i njihov komšija, prijatelj i rođak Nenad Trivunac (38).

Mladi rudar živeo je u Subotincu sa suprugom Sanjom, koja je medicinska sestra i ćerkama koje imaju sedam i pet godina. Kuća je od jutros pusta. Prijatelji i komšije dolaze do kapije i plaču gledajući u dvorište sa dečijim igračkama, klackalicom, ljuljaškom i igračkama. Dve žene koje smo zatekli ispred kapije kažu da je Sanja otišla rano jutros, pretpostavljaju do bolnice ili rudnika, a devojčice odvela kod bake i deke.

„Bio je divan čovek. Kaže se o pokojniku sve najlepše, ali Nenad je stvarno bio izuzetan čovek. Vredan, pošten, dobar suprug i otac. Radio je ranije dugo u Subotincu u radnji za proizvodnji pogrebne opreme, a onda je prešao da u rudnik zbog bolje plate. Radili su puno i on i supruga, kupili kuću u selu da bi imali sopstveni dom. Kuću su proteklih godina kompletno sredili, uveli grejanje, stavili novu stolariju. Sad kada je trebalo da uživaju sa decom, dogodila se tragedija. Do juče su se šalili i smejali, bili svi na okupu u dvorištu, a sad…“, rekla je kroz suze Nenadova komšinica.

Porodica stradalog Nenada Trivunca Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Jedna od prijateljica Nenadove supruge kazala je da srećom, tragediju u rudniku izbegao Nenadov rođeni brat Predrag.

„On je sinoć izašao iz jame, a Nenad je ušao. Užas. Nismo iznenađeni što se desila eksplozija. Moj suprug takođe radi u rudniku i kaže da se proteklih dana osećao neki neobičan miris u jami. Niko na to nije reagova, a uslovi su tamo za rad strašni. Strašno je i napolju kako rudnik izgleda, a tek kako je unutra“, kazala je uplakana žena.

Meštani Subotinca rekli su da je u nesreći u rudniku povređen još jedan rudar iz tog sela, ali za sada nemaju informaciju da li je životno ugrožen.

BONUS VIDEO: Miroslav Petrović, brat nastradalog rudara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar