Foto:Nova S

Viši sud u Beogradu ponovo je danas osudio na 35 godina zatvora Branka Sekulovića, nekadašnjeg vlasnika firme "S komani", zbog optužbi da je u toj firmi pre 13 godina ubio tri mladića koji su ga, kako on tvrdi, reketirali.

Ovo je druga prvostepena presuda Sekuloviću, pošto je prvu kojom je bio osuđen na istu kaznu zbog trostrukog ubistva, ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi.

Pročitajte još...

I na novu presudu on ima pravo žalbe Apelacionom sudu, kao i tužilaštvo.

Branilac Selukovića, advokat Slobodan Ružić potvrdio je Tanjugu da će se žaliti i na novu presudu.

Sekulović je optužen da je u kancelariji svoje firme „S kompani“ na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u besktvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Potom je izručen Srbiji i nalazi se u pritvoru.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih računa, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali na kamatu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar