Foto: Nova.rs

Komunalna milicija ušla je noćas u jedan beogradski klub u Aberdarevoj ulici i tamo zatekla više od 700 gostiju, a kako je načelnik ove službe Ivan Divac rekao za RTS, on ne pamti da je u životu bio u punijem lokalu.

Divac je istakao da je bio šokiran i da je u klubu zatečena filmska scena. Istakao je da su sinoć bili u redovnom obilasku grada i prolazili pored Aberdareve ulice, kada su primetili da se nešto dešava.

Pročitajte još:

„Pozvali smo Interventnu jedinicu 92 i policijsku stanicu Palilula koji su nam pružili asistenciju“, kazao je Divac.

Navodi da je na prvoj kapiji kluba bilo 30 ljudi, a još oko 40 osoba je čekalo da uđe unutra.

„Kada smo ušli unutra to je nerealna scena bila. Ja se ne sećam da sam i kad nije bila korona bio u punijem klubu“, kaže Divac.

Odmah je, kaže, naređeno od strane Interventne jedinice i Komunalne milicije i Policijske stanice Palilula naređeno da se muzika ugasi i da se klub isprazni.

„Dežurni tužilac je zbog specifičnosti situacije potpuno opravdano odlučio da se radi o krivičnom delu, a ne o prekršaju. Od strane Komunlane policije klub je odmah sankcionisan po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a od strane tužioca biće sankcionisan po Krivičnom zakonu član 248. nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“, kazao je Divac.

Ističe da je bio „potpuno šokiran“ kada je ušao u klub.

„Ja prvih pet sekundi nisam mogao da shvatim da se to dešava u Beogradu, kao na filmu je bila scena. Pražnjenje lokala je trajalo preko sat vremena“, napominje Divac.

Jutros su, napominje, u klubu „Half“ u 10 sati na tehno žurki zatekli na kojoj je bilo preko 150 ljudi.

„Bez ikakvog pridržavanja mera, bez maski, bez stolova. To je zatvoreno uz asistenciju policije u 10 sati. Tu je jedino razlika u odnosu na sinoć što je prostor dosta veći. Bilo je manje ljudi, na oko 500 kvadrata, ali su svi bili skoncentrisani na nekih 100 kvadrata. Neverovatne scene. Apelujem na sve da se pridržavaju mera. Ja od četvrtka svako veče sam na terenu. Ulazimo u svaki restoran. Za Novu godinu smo imali samo tri lokala koje smo zatekli da rade, u petak smo zatvorili sedam restorana. Ovo sinoć ne bih komentarisao, u potpunom sam šoku“, napominje Divac.

Foto: Printscreen/YouTube/Objektiv Vesti

Policija je prethodno saopštila da su trojica odgovornih za žurku su privedena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar