Foto: Shutterstock

Oni nisu ni u jednom mafijaškom klanu, ali njihovih zločina ne bi se postideli ni najokoreli kriminalci. Surova ubistva, razbojništva, dilovanje droge na veliko, podvođenje, šokantni su sami po sebi. Za počinioce je svaka zatvorska kazna doživotna robija, jer se radi o bakama i dekama koji su duboko u "trećem dobu":

Umesto u nekom staračkom domu, ostatak života provešće iza rešetaka, a toliko se takvih slučajeva dogodilo poslednjih godina da se čini da će policija posle odeljenja za maloletničku delinkvenciju morati da stvori i posebnu službu za gerontološku delinkvenciju, a da će Srbija morati da izgradi još jedan zatvor prilagođen potrebama ovakvih osuđenika.

Pročitajte još:

Dragica MIhajlović (77) pronađena je mrtva u posetlji u svojoj kukći u selu Kudreš kod Golupca. Sve je ukazivalo na prirodna smrt, Ipak, pošto je živela sama, Tužilaštvo je naložilo obdukciju. Ustanovljeno je da je nesrećna žena ubijena davljenjem. Policija nije morala daleko da ide. Za ovaj zločin osumnjičena je Dragičina prva komšinica Dragoslava Spasojević (72). Uhapšenoj baki određeno je policijsko zadržavanje od 48 časova, posle čega će biti privedena u tužilaštvo.

Prema prvim tragovima istrage, motiv ovog zločina je novac, jer je žrtva bila dobrostojeća devizna penzonerka. Još nije poznato da li je Dragoslava svoju komšinicu ubila da bi je opljačkala ili da ne bi morala da vrati novac koji je pozajmila. Inače, uhapšena Spasojević je navodno bila dobra sa svojom komšinicom, a vodila je računa i o njoj kada je operisala kuk i bila vezana za krevet.

Policija se danas oglasila i povodom akcije zaplene marihuane u laboratoriji koja je otkrivena u Beogradu, tačnije u naselju Zemun. Akcija je izvedena u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom, a zaplena nije bila zanemraljiva, a po oduzetim stvarima u pitanju je bio ozbiljan poduhvat narko-deke Ž. V. (74). Zaplenjeno je 4 kilograma osušene marihuane, a pronađeno je i 90 stabljika kanabisa koji još nije bio za branje. U prostorijama čiji je vlasnik uhapšeni penzioner, pronađeno je ukupno 343 saskije za koje istražni organi pretpostavljaju da su korišćeni za uzgoj marihuane. Da bi biljke lepo napredovale, uhapšeni baštoan koristio je sredstva za uzgoj marihuane i vagu za precizno merenje. Ž. V. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

U martu ove godine u Novom Sadu uhapšen je osumnjičeni za podvođenje kome se na teret stavlja da je organizovao čitavu mrežu za prostituciju koja je bila skrivena iza legalnog posla, a paravan su bili saloni za masažu. Na čelu ove prevejane šeme stajao je D. P. (79) koji se ovim vidom kriminala bavio od 2017. godine.

Prema navodima optužinice ovaj novosadski penzioner je zapošljavao žene za koje je znao da su slabijeg imovinskog stanja koje su prvo radile regularno kao maserke, da bi ih potom primoravao da se protituišu..

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu do sada je identifikovalo 14 žena, žrtava a prostitucija se obavljala na 4 lokacije u vojvođanskoj prestonici.

Stojanka Stojanović, Foto: Vesna Lalić

Sve njih je, po slavi, nadmašila Stojanka Stojanović (72), u javnosti poznata kao Baka Coka. Ona je postala svetska vest pošto se pojavio snimak na kome se vidi kako ova žena sa Zvezdare u septembru 2018. godine hladnokrvno ubija investitora Zorana Trifunovića nasred ulice.

Ono što je ličilo na profesionalnu egzekuciju dogodilo se u uličici Vučićev prolaz u blizini Bulevara kralja Aleksandra. Na snimku se vidi kako Trifunović ide ulicom, a u suret mu dolazi baka Coka, koja u jednom trenutku vadi pištolj iz cegera i puca Trifuoviću u vrat. Pošto je pao na asfalt, Stojanka je ispalila još dva hica, a potom hladnokrvno otišla.

I sami policajci su bili šokirani kada su videli snimak i shvatili ko je ubica. Coku su pronašli u kući na imanju oko koga su se sporili ona i Trifunović, jer je on hteo da ga otkupi ali nisu mogli da se dogovore oko cene. Snimak je, bukvalno, obišao ceo svet, a baka Coka je postala nacionalni heroj. Kraj suđenja nije dočekala, pronađena je mrtva u svojoj kući 10. decembra prošle godine, a ispostavilo se da je počinila samoubistvo tako što je sebi u grui zarila nož.

 

BONUS VIDEO: Hapšenje otmičara u Novom Sadu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare