Foto: N1

M. G. uhapšen je zbog napada na novinara N1 Mladena Savatovića, saznaje Nova.rs. Njemu se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Prema našim saznanjima, uhapšenom M. G., po nalogu tužioca, određeno je zadržavanje do 48 sati.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog napada na reportera N1 Mladena Savatovića tokom izveštavanja sa protesta, koji se dogodio 25. decembra 2023. godine u ulici Kralja Milana.

Savatović je nakon napada objasnio da je čekao poslednje uključenje uživo, da je stajao između zgrade Republičke izborne komisije i Predsedništva i da mu je prišao muškarac i počeo da dobacuje nešto nerazumljivo.

Savatović kaže da ga je upitao šta mu treba, a on je odgovorio nešto vezano za N1 BiH, na šta mu je novinar odgovorio da nije iz N1 BiH, nakon čega je muškarac krenuo da mu se unosi u lice i da mu preti.

„Jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema oprqavdanja da se neko ovako ponaša“, rekao je Savatović.

Jedan korisnik društvene mreže X podelio je snimak i naveo da je osoba koja je napala Savatovića ista ona koja je nešto ranije demolirala automobil ispred Starog dvora.

VIDEO: Reporter N1 Mladen Savatović o policijskoj brutalnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare