Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Danas su u Sektoru unutrašnje kontrole, privedena dvojica inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije. Prema izvorima "Nove" iz vrha MUP njihovo saslušanje nadgleda lično šef Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Uhapšeni policajci, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati, sumnjiče se za krivična dela zlostavljanje i mučenje, zloupotrebu službenog položaja kao i nanošenje teških telesnih povreda dvojici oštećenih.

Kako se saznaje, uhapšeni policajci su M. I. i M. K.

Prema informacijama Nova.rs vrhu policije i Sektoru unutrašnje kontrole nekoliko nedelja ranije stigla su obaveštenja da se traže razlozi da se uhapse bar neki pripadnici Četvrtog odeljenja, kojim rukovodi načelnik Slobodan Milenković, koji je razotkrio Jovanjicu. Međutim, Sektor unutrašnje kontrole te prijave izgleda da nije istraživao.

Podsetimo, viši tužilac Nenad Stefanović, nedavno je prema saznanjima Nova.rs na kolegijumu zahteva od svojih zamenika da strogo postupaju sa inspektorima Odeljenja za borbu protiv droga i da im traže da lično, a ne preko kurira, podnose zahteve za listinge prisluškivanja narkodilera, kao i da se svi inspektori koji rade sa Milenkovićem kažnjavaju sa po 100 hiljada dinara ukoliko budu sprečeni da svedoče u zakazanim terminima.

****

Bonus video: Žestok udar na Anu Brnabić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare