Mika Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pripremno ročište na suđenju Miroslavu Miki Aleksiću, reditelju i vlasniku studija glume "Stvar srca", nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu, a kako saznajemo, pretresi će biti otvoreni za javnost, uprkos predlozima o njenom isključenju.

Aleksić se susreće sa optužbama za silovanje i nedozvoljene polne radnje, koje su protiv njega iznele glumice. On je na prethodnom pripremnom ročištu negirao krivicu. Odbrana optuženog Aleksića, ali i oštećenih devojaka, zatražila je od suda da javnost bude isključena.

Ipak, sud je doneo odluku da pretrese otvori za javnost, dok će pojedini delovi možda biti zatvoreno, ako sudsko veće naknadano tako odluči.

Pročitajte još:

Nastavak suđenja zakazan je za 28. decembar, kada će Aleksić izneti detaljno svoju odbranu.

Od ranije predloženih više od 50 svedoka, sud je prihvatio nekoliko, te će oni biti saslušani tokom postupka. Zoran Jakovljević, branilac optuženog Aleksića, izjavio je nakon suđenja da je pristup pravnih zastupnika oštećenih demagoški.

„Oni osporavaju jesu li ili nisu postojala vrata na Mikinoj kancelariji, osporavaju da se saslušaju njegovi doktori. Imaju jedan demagoški pristup. Optužnica nije usaglašena i nedovoljna je da motiviše donošenje presude“, rekao je on.

Mika Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sa druge strane, advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa nekoliko oštećenih devojaka, rekao je da sud prihvatio manji broj svedoka optuženog.

Jugoslav Tintor Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, profesora glume Miroslava Aleksića su dve devojke, polaznice studija glume, optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet devojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove.

 

BONUS video: Mika Aleksić pred sudom – gosti Jugoslav Tintor I Vanja Macanković

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar