Foto:shutterstock

Gradska prosvetna inspekcija upućena je u predškolsku ustanovu "Povratak prirodi" kako bi izvršila sve provere i kako bi se utvrdilo da li je došlo do propusta od strane bilo kog lica u slučaju navodnog silovanja u ovom vrtiću u Zemunu, saznaje Nova.rs iz Ministarstva prosvete.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, obavešteno je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, te je policija upućena da izvrši sve provere i da se sprovede institucionalni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je došlo do propusta od strane bilo kog lica u slučaju navodnog silovanja u privatnom vrtiću u Zemunu.

Nakon svih obavljenih provera, preduzimaće se dalje radnje.

Foto: Shutterstock

Podsetimo, grupa roditelja čija deca idu u predškolsku ustanovu „Povratak prirodi“ u Zemunu, prijavili su navodno vršnjačko i seksualno uznemiravanje koje se, kako tvrde, desilo između dečaka predškolske grupe.

„Ovim putem Vam se obraćamo kao grupa roditelja čija deca pohađaju nastavni program predškolske ustanove ‘Povratak prirodi’ u Zemunu na adresi Pregrevica br. 96. Imamo osnovane sumnje da se među decom pomenutog vrtića dogodilo seksualno uznemiravanje među vršnjacima predškolske grupe, u kojem su dva dečaka zatvorili trećeg dečaka u toalet, pri čemu ga je jedan držao za ruke, dok mu je drugi stavljao svoje prste u anus, napravivši mu podlive u pomenutoj regiji. Takođe postoje osnovane sumnje da su isti dečaci, na isti način napastvovali još jednog dečaka, koji u poslednjih mesec dana, iznenada svom ocu i majci ne dozvoljava da ga obrišu posle velike nužde. Drugi dečak apsolutno odbija da priča na ovu temu, zbog čega roditelji osnovano sumnjaju da je i on žrtva ovakvih događaja od strane dečaka iste grupe“, navedeno je u pismu roditelje.

Pročitajte još:

Kako navode, prvi ovakav incident, dogodio se pre više od dve nedelje.

„Napominjemo da se veliki broj dece u kontinuitetu žali na jednog istog dečaka. Deca, tj. dečaci predškolske grupe iznose nezadovoljstvo, strah da govore o tome, pravdajući se da trpe fizičko i psihičko nasilje, dok devojčice ‘samo’ psihičko. Uprava iz vrtića je i na ovo takođe ostala nema. Odgovor koji smo dobili od rukovodioca je da je njihova procena da su roditelji oba deteta koja ispoljavaju pomenuta ponašanja, sasvim ‘normalni’ ljudi i da druga deca sigurno preteruju u svojim prepričavanjima“, piše u pismu.

BONUS VIDEO: Da li je bilo silovanja u zemunskom vrtiću?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar