Hapšenje zbog teškog ubistva u Zemunu
Foto: MUP Srbija/video

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su osumnjičeni, komunalni milicioneri Nikola S. i Ivan A, kao i vlasnik samostalne zanatske radnje Branimir R, i svi su izneli svoje odbrane.

Nikola S. sumnjiči se za krivično delo Primanje mita za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, Ivan A. se sumnjiči za krivično delo Zloupotreba služenog položaja za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, a Branimir A. za krivično delo Davanje mita, za koje je takodje zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Pročitajte još:

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nikoli S. i Ivanu A. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da su Nikola S. i Ivan A. prilikom kontrole samostalne zanatske radnje uočili prekršaj koji nisu evidentirali i na taj način omogućili vlasniku Branimiru R. da stekne imovinsku korist za iznos učinjenog prekršaja.

Nikola S. je, kako se sumnja, zahtevao i primio novac od Branimira R. u iznosu od 12.000 dinara kako ne bi prijavio uočeni prekršaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar