Saslušani beogradski dileri: Zaplenjeni narkotici, tužilaštvo traži pritvor

Podeli:
Obrenovac, zaplena, heroin, kokain, droga
Foto: MUP

V.L., M.Z., A.I., S.I. i S.P. saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na okolnosti izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i V.L. i M.Z., koji se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je stavljeno na teret da su periodu od decembra 2021. godine do 19.04.2022. godine, na području Grada Beograda, po prethodnom dogovoru o trajnom vršenju krivičnih dela, neovlašćeno prodavali supstance koje su proglašene za opojne droge i to opojnu drogu heroin, ukupne neto mase 999,41 gram, kao i opojnu drogu heroin u smeši sa kofeinom i paracetamolom, ukupne neto mase 1.091,45 grama i opojnu drogu amfetamin, ukupne neto mase 982,72 grama, kao i 1.059,29 grama smeše kofeina i paracetamola, koja služi za uvećanje mase opojne droge heroin.

Prilikom saslušanja osumnjičeni V.L. i M.Z. su se branili ćutanjem, dok su ostali osumnjičeni izneli svoju odbranu.

Od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predloženo je određivanje pritvora prema svim osumnjičenima, s obzirom da u konkretnom slučaju postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i na taj način ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu, a o preduzetim radnjama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

BONUS video: Posle potere uhapšeni dileri: Niška policija presekla još jedan lanac trgovine narkoticima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar