Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Posebno odeljenje tužilaštva za visoko tehnološki kriminal predložilo je danas sudu da odredi pritvor Petru D. (31) iz Beograda, koji se sumnjiči da je u četvrtak putem jedne vajber grupe, širio lažne informacije da pumpe neće prodavati gorivo fizičkim licima, kao i da će od danas biti dozvoljen izlazak samo do prodavnice.

On se prethodno na saslušanju pred tim tužilastvom branio da nije imao nameru nikoga da uplaši, ali tužilaštvo mu nije poverovalo.

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da je osumnjičeni saslušan zbog krivičnog dela “Izazivanje panike i nereda” i da je u toku saslušanja je potvrdio osnovanu sumnju da je ovo delo za koje se tereti.

“On se branio da nije imao nameru da bilo koga uplaši, ali tužilaštvo nije poverovalo u ovakvu odbranu te je dežurnom sudiji za pretnodni postupak Viseg suda u Beogradu predložilo određivanje pritvora prema okrivljenom”, kažu u tom tužilaštvu.

Takođe poručuju da će Posebno tužilaštvo za VTK nastaviti “rigorozno” krivično gonjenje ovog i svakog drugog lica koje izvrši navedeno krivično delo za vreme vanrednog stanja.

Nakon Petrović lažnih informacija, Beograđani su juče u strahu od nestašice benzina pojurili na pumpe i stvorili redove…