Podeli
Foto:Shutterstock/zrad

Više javno tužilaštvo u Nišu saslušalo je večeras M. M. (39), starijeg brata osumnjičenog za ubistvo niškog biznismena Draška R. (46) 8. oktobra u krugu fabrike u Nišu.

Mlađem bratu N. M. (34) je određeno zadržavanje i on će biti saslušan u roku od 48 sati, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Borislav Radonjić.

On je dodao da je Vise javno tuzilastvo u Nišu nakon današnjeg saslušanja osumnjičenog M. M. donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv obojice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo, kao saizvršioci.

Tužilaštvo je Visem sudu u Nisu podnelo predlog da se protiv osumnjicenog M. M. odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo, kao i zbog visine zaprećene kazne i okolnosti da je usled njegovog izvršenja doslo do uznemirenja javnosti, naveo je Radonjić.

M.M. i N. M. uhapšeni su ranije danas zbog sumnje da su 8. oktobra u krugu fabrike čekićem i sekirom više puta u glavu udarili Draška R. koji je od povreda preminuo na licu mesta.

Draško R. (46) je bio lokalni biznismen, čije su telo pronašli dvojica njegovih radnika nakon što su se vratili sa pauze za ručak.

Komentari

Vaš komentar