Foto: Printscreen mup.gov.rs/Video

Muškarac S. H. (53), koji se sumnjiči da je upucao devojčicu (15) iz vazdušne puške na Kalemegdanu, saslušan je i za njega je predložen pritvor.

„Povodom događaja od 29.05.2024. godine kada je osumnjičeni S.H. (53) dok se nalazio u svom stanu ispalio jedan projektil iz vazdušne puške „FX“ model „Maverick VP“ kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan, pogodivši tom prilikom maloletnu oštećenu, nanevši joj tom prilikom ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice, po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema osumnjičenom S.H. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti“, saopšteno je.

Pročitajte još:

Naime, osumnjičeni S.H. je u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušan od strane javnog tužioca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje predmetnog krivičnog dela.

Nakon toga je postupajući javni tužilac podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se prema okrivljenom odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana mal. oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumentacija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare