Foto:Nemanja Jovanović

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je u svojstvu osumnjičenog saslušan bivši predsednik gradske optštine Grocka Dragoljub Simonović povodom sumnji da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, iz člana 359, stav 1 Krivičnog zakonika.

Simonović je na saslušanju izneo odbranu u prisustvu svog izabranog branioca, gde je negirao navode krivične prijave, koja ga tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

Pročitajte još:

On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B.B.DJ.

Njoj se na teret stavlja da je takodje nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Ona je saslušana prošle sedmice u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela.

Krivičnu prijavu protiv Simonovića i B.B.DJ. Višem javnom tužilaštvu uBeogradu podnela je Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije – Odeljenje za borbu protiv korupcije.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar