Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Jovica Zindović (44) iz Mojkovca, poznat kao Šarićev zet, izručen je danas Crnoj Gori radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od ukupno 23 godine i tri meseca, saopštila je crnogorska policija.

Zindović je presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog krivičnih dela: neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, a kojom je potvrđena presuda suda u Srbiji kojom je Zindović osuđen za navedena dela u našoj zemlji.

Pored toga, Crna Gora je tražila Zindovića za nastavak izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i tri meseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju zbog ubistva.

Podsećamo, Jovica Zindović je posle bekstva iz zatvora u Bijelom Polju uhapšen 21. jula 2016. godine u Beogradu po našoj međunarodnoj poternici.

Akciju je sproveo Odsek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol – Europol – Sirene, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namene.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar