Uprava carina i Sofija Radulović Foto:N1/Uprava Carina Republike Srbije

Imovina Sofije Radulović, bivše pomoćnice direktora Uprave carina – Sektor za finansijske, investicione i pravne poslove u Ministarstvu finansija, koja je privedena zbog sumnje da je zloupotrebila položaj u vezi sa javnim nabavkama, znatno se povećavala sa vremenom provedenim na toj funkciji. Sa tri stana i jednog automobila, koliko je imala po dolasku na funkciju, imovinu je proširila na čak 13 nekretnina!

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je juče da je bivša pomoćnica direktora privedena i da joj je, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, određeno zadržavanje do 48 sati. Nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, bivša funkcionerka je puštena na slobodu. Oni su u svom saopštenju naveli da je postoje osnovi sumnje da je bivša zamenica direktora zloupotrebila položaj u vezi sa javnim nabavkama iz 2017. i 2021. godine.

Sofija Radulović Foto: Uprava Carina Republike Srbije

Dok tužilaštvo i sud ne utvrde da li je bivša pomoćnica direktora zloupotrebila položaj, „zavirili“ smo u njenu imovinu koja je pobrojana u Agenciji za sprečavanje korupcije. Kako smo mogli da vidimo, ona se sa godinama provedenim na tom radnom mestu znatno uvećavala.

Sofija Radulović je tako 2013. godine na listi neporene imovine u zemlji i inostranstvu imala tri stana – od 38, 46 i 44 kvadrata, a od pokretnih stvari koje podležu registraciji automobil marke „audi 3“ 2008. godište.

Međutim, 2020. i 2021. situacija se drastično menja. Radulovićeva je, kako je navedeno u poslednjem izveštaju, vlasnica dvosobnog stana od 50 kvadrata, jednoiposobnog stana od 40, poslovnog prostora sa tri prostorije veličine 71 kvadrat, garaže od 11 kvadrata…

Uz to, Raduloovićeva poseduje i dvoiposoban stan od 53 kvadrata, parking mesto od 12 kvadrata, građevinsko zemljište (njiva treće klace) veličine 2.895 metara kvadratnih i još jedno građevinsko zemljište veličine 1.136 kvadrata.

Poseduje i prizemnu kuću od 158 kvadrata, četvorosoban stan od 107 kvadrata, trosoban stan od 71 i dva garažna mesta od po 13 kvadrata.

Kada je Radulovićeva 26. decembra 2013. upisana u registar, njeno mesečno primanje iznosilo je 120.000,00, a maja 2021. njena plata je bila 140.000,00 dinara. Da li postoji realna mogućnost da nekadašnja pomićnica direktora sa ovakvim primanjima sebi priuši sve ove nekretnine, na tužilaštvu i sudu je da utvrdi.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare