Ronioci i dalje tragaju za vozačem koji je sleteo u Lim

Hronika 25. jan. 202116:01 > 16:03
Podeli:
sletanje u lim Foto:privatna arhiva

Ronilačke ekipe Žandarmerije tragaju za telom Prijepoljca Z. Ž. (53), koji je automobilom sleteo u Lim, a zasad nije poznato pod kojim je okolnostima došlo do nesreće.

Vozilo marke „reno“ kojim je Z. Ž. upravljao, kretalo se iz pravca Prijepolja ka Novoj Varoši, a u mestu Bistrica, jutros oko 08:40 prešlo je u levu traku kolovoza i kod Džurovskog mosta sletelo u nabujali lim. Pre samog mesta sletanja, vozilo je izašlo iz krivine, što se možda može dovesti u vezu njegovog daljeg kretanja. Prema tvrdnjama očevidaca, vozilo se kretalo izuzetno velikom brzinom.

Pročitajte još...

„Za samo nekoliko desetina sekundi vozilo je progutala nabujala reka. Matica ga je prvo okretala na površini vode i nosila ka sredini reke i u jednom okretu ga je uzela, automobil je nestao u vodi. Bili smo samo nemi posmatrači, sve se odigralo prebrzo, načina da pomognemo nije bilo“,kažu svedoci ovog nesrećnog događaja.

Očevici su pozvali policiju i Hitnu pomoć koji su ubrzo i došli na mesto nesreće ali pomoći nije bilo. Sve što su mogli da urade jeste da pozovu ronilačke ekipe Žandarmerije koje će za vozilom krenuti u potragu i da izvrše uviđaj kolovoza.

Mesto na kome je vozilo sa vozačem potonulo je početak Potpećkog jezera, jer se baš u Bistrici Lim šuri i prerasta u jezero. U tom delu reka je izuzetno duboka i brza a zbog otapanja snega vodostaj lima je u velikom porastu. Sada se ne može ni pretpostaviti na koju stranu je reka mogla odneti automobil.

Ono što je takođe poznato jeste da se vozač zaustavio nekoliko stotina metara, pre mesta nesreće, na jednom proširenju. Sa ovim podatkom pojavile su se i glasine koje kruže Prijepoljem, da je vozač izvršio samoubistvo, a kako su preneli i neki mediji.

Za takve ni bilo koje druge tvrdnje dokaza još uvek nema. Uzroci ove tragedije biće poznati tek kada ronioci Žandarmerije iz Lima izvuku nastradolog i njegov automobilo a stručne ekipe utvrde sve okolnosti u kojima su se našli u reci.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar