Nakon što je turska policija objavila fotografije nedavno ubijenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, na kojima se vidi da je navodno radio estetske operacije kako bi promenio izgled, paralelno se u Turskoj predstavljajući kao Predrag Popović, agent za nekretnine, pojedinosti iz života prvog čoveka jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa ponovo isplivavaju na površinu. Shodno onome što je Vukotić sam objavljivao na svojim društvenim mrežama može se videti da su mu fizički izgled, stajling i generalno status u društvu, oduvek bili važni.

Jovan Vukotić, Jovica Vukotić
Foto: Turska policija

Pojedinosti iz Vukotićevog života u Istanbulu ne prestaju da isplivavaju nakon što je ubijen 9. septembra u Istanbulu, dok se sa tada trudnom ženom i maloletnim detetom vozio automobilom ka tržnom centru. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, iza njegovog ubistva stoji suparnička, kavačka kriminalna grupa u saradnji sa lokalnom bandom iz Turske koja im je omogućila logistiku u Istanbulu.

Turski istražitelji, između ostalog, uporedili su fotografiju Jovana Vukotića iz 2018. godine, kada je u toj zemlji privođen zbog lažnog pasoša i ovu koju je imao u lažnim dokumentima koji su kod njega pronađeni nedavno, a glasili su na ime Predrag Popović. Na fotografijama se vide bitne razlike u izgledu njegovog lica, od samog oblika, do karakterističnih pojedinosti poput prepoznatljivog mladeža na desnom obrazu. Ostalo je nejasno da li je vođa škaljarskog klana ovakve izmene na svom fizičkom izgledu radio kako bi se sakrio od sistema koji proveravaju lica prilikom ulaska i izlaska iz zemalja, kako bi se sakrio od krvnih neprijatelja ili jednostavno promenio izgled jer njime nije bio zadovoljan.

A da je Vukotić voleo da uvek izgleda atraktivno, da oblači garderobu poznatih brendova i dizajnera, bude u društvu poznatih i živi život na visokoj nozi, verno oslikavaju i njegove društvene mreže koje je vodio redovno sve dok perioda kada nije počeo veliki rat škaljarskog i kavačkog klana.

Na fotografijama koje je Vukotić delio javno, budući da su mu oba profila otvorena, iznosio je detalje iz svog života. Tu su u najvećem broju fotografije njegove odeće, kaiševa, satova, a zatim i unutrašnjost njegove vile u Kotoru sa nekoliko fotografija bazena, tu su slike na kojima su njegova deca, ali i njegova bivša partnerka, manekenka Dejana Živković. Pored toga, Vukotić je rado fotografisao i svog prijatelja Miodraga Migija Kruščevića, vlasnika poznate podgoričke diskoteke koji je ubijen 2018. godine.

Pored toga, tu su i fotografije njega i njegovih prijatelja sa pozantim ličnostima poput pevača Harisa Džinovića i Tijane Dapčević, ali i one na kojima se vide fotografije modnih revija i prodavnice brendirane odeće. Takođe, interesantno je da se Vukotićevo lice vidi tek na pojedinim fotografijama, dok je u na svim ostalim u većoj meri nastojao da mu se vidi samo telo.

Podsećanja radi, Vukotić je označen apsolutnim vođom škaljarskog klana i o njemu se nije znalo mnogo toga dok iz Istanbula nije stigla vest da je likvidiran u automobilu dok je sa suprugom i maloletnim detetom išao ka tržnom centru. Ipak, tu vest nisu objavili turski, već sprski mediji, a u Turskoj o tome nije bilo reči gotovo dva dana, sve dok novinari u Turskoj nisu objavili to isto, pozivajući se na medije u Srbiji, pritom sve vreme nazivajući Vukotića Srbinom i vođom srpske band, što je prilično neuobičajeno posebno imajući u vidu da je Vukotić već hapšen u toj zemlji zbog falsifikovih dokumenata.

Tek nekoliko dana kasnije u medijima u Turskoj pojavio se navodni snimak ubistva na kom se zapravo mnogo toga i ne vidi. Vukotić je sahranjen 27. septembra na Čevu, groblju kod Cetinja, gde počiva i njegov otac Veselin Vesko Vukotić, koji je takođe ubijen u sačekuši.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare