Robinja, Lolita i Gospodarica opsluživale srpske političare

Hronika 15. jan. 202019:31 > 25. feb. 2020 16:59
Podeli:
Foto:Profimedia.rs

Kriminalna grupa od 22 osobe koja je juče uhapšena zbog sumnje da se bavi podvođenjem, usluge je naplaćivala u iznosu od 100 do 550 evra, a među njihovim klijentima našli su se naši političari i sportisti.

Kako njihovo poslovanje ne bi bilo razotkriveno, pripadnici ove dobro organizovane grupe davali su jedni drugima nadimke, a oglasi na koje su se javljali kliejnti objavljivani su na internetu. Navodno, kako su preneli pojedini beogradski mediji, neki od nadimaka bili su Lolita, Gospodarica, Robinja, Željena…

Pod tim imenom devojke su bile evidentirane i u sveskama u kojima su do tančina bili navedeni svi podaci o „poslu“ – cene usluga, zarađeni novac, podaci o klijentima i slično.

Ova grupa bila daleko jača od kriminalne grupe Mihaila Maksimovića, koji je prošle godine uhapšen na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i koji se trenutno nalazi u pritvoru sa svojim bratom Dušanom Milenkovićem čija je uloga bila da odvozi i dovozi devojke i brine o logističkom delu posla.

Tome u prilog govori i činjenica da su nedavno proslavili 15 godina postojanja, te da su u svojoj organizaciji imali i vozače, obezbeđenje koje boravilo ispred iznajmljenih stanova u kome su se devojke sastajale sa klijentima, ali i policajca čija je uloga bila da proverava informacije o klijentima kako grupa ne bi bila razotkrivena.

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Uhapšene osobe činile su dve grupe koje su međusobno sarađivale. Prvu grupu činili su: Goran S (45), Nemanja S. (35), Marko Ž. (61), Srđan G. (49), Petar Lj. (35), Radomir V. (39), Daniel K. (61), Zoran J. (44), Nemanja R. (38), Jelena M. (24), Dragana P. (45) , Staša M. (24), Saša G. (46) i Darko T. (45).

U drugoj grupi bili su: Miroslav T. (45), Marko R. (32), Vladimir Đ. (44), Vukan P. (36), Sreten D. (33), Saša N. (38), Tatjana L. (36), Tamara H. (33). Uhapšene devojke tvrdile su da se ne bave prostitucijom već da su sekretarice koje su ugovarale sastanke sa klijentima.

Pretresom stanova koje su uhapšeni koristili pronađena je veća količina novca u gotovini, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.