Numero Foto: Printscreen/Promo

Uroš Radivojević, poznatiji kao reper Numero, uhapšen je danas i određeno mu je zadržavanje, a njega Prvo osnovno javno tužilaštvo tereti za krivično delo nasilje u porodici.

„Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni U.R. je u vremenskom periodu tokom 2020. godine i 2021. godine zaključno sa danom 22. oktobar 2021. godine u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad partnerkom L.C., (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha, i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno, a kao jedna od posledica nasilja je i njeno hospitalno lečenje u institutu za mentalno zdravlje dok su živeli zajedno.

Proveravajući navode dostavljene krivične prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor sa oštećenom L.C koja je potvrdila da je trpela učestalo nasilje od svog bivšeg partnera U.R. dok su živeli zajedno, takođe je izjavila da zbog toga ima psihičke posledice koje i dalje trpi, iz kojih razloga uzima redovnu terapiju koja je propisana od strane lekara psihijatra, kao i da ona nije jedina žrtva nasilja.

Pročitajte još:

Takođe na okolnosti prijave tužilaštvo je u svojstvu građanina obavilo razgovor i sa majkom oštećene, koja je izjavila da ima saznanja o nasilju koje je vršeno nad njenom ćerkom od strane U.R.

Osumnjičeni U.R. je dana 05.01.2022. godine saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu prema osumnjičenom U.R. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više lica, a koji će u daljem toku postupka biti ispitani u svojstvu svedoka.

Tužilaštvo apeluje da eventualno i druge njegove žrtve prijave nasilje, što će učiniti direktno u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu ul. Katanićeva br. 15 ili elektronskim putem na mail: [email protected]“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

BONUS video: Ana Kalaba podcast: Život na srpskom: Nina Stojaković #nisamprijavila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare