Rekao da ide u Austriju po auto, a u kombiju krio cigarete

Podeli:
Foto: Uprava carina

Nepogrešivi njuh carinskog psa Nerona i mobilni skener omogućili su carinicima da 23. decembra 2020. godine na prelazu Кelebija, u saradnji sa policijom, otkriju preko 2.500 paklica cigareta sakrivenih u krovu jednog kombija.

Prekršaj je otkriven kada je oko 19 časova za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi „mercedes“ beogradskih registarskih oznaka, sa prikolicom za transport automobila, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Na pitanje da li ima nešto što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli, 30-godišnji vozač iz Obrenovca odgovorio je odrično, rekavši da ide u Austriju po automobil koji tamo namerava da kupi.

Foto: Uprava carina

Ipak je izdvojen za detaljan pregled, kada je najpre carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u svemu, odreagovao na pojedine delove vozila. Usledila je kontrola mobilnim skenerom, nakon koje više nije bilo nikakve dileme da je Neron u pravu, jer je analiza slike potvrdila da je krov kombija „tapaciran“ nekim sadržajem.

Foto: Uprava carina

Demontažom plafonskog tapacirunga otkrivene su gusto naslagane paklice cigareta duž celog krova kombija. Nakon što su sve povađene, utvrđeno je da su obeležene severnomakedonskim akciznim markicama i da je reč o ukupno 50.200 cigareta.

Foto: Uprava carina

Vozača su zajedno sa kombijem i krijumčarenim cigaretama preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar