Foto: MUP Srbije

Pripadnici rečne policije u saradnji sa Inspekcijom bezbednosti plovidbe, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sproveli su danas akciju pojačane kontrole plovila za sport i rekreaciju, takozvanih malih nautičara u cilju podizanja nivoa bezbednosti na rekama.

Rečni policajci su tokom akcije pojačane kontrole plovila na rekama preduzimali sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i podnosili prijave za neregistrovana plovila, kao i za druge uočene prekršaje, saopšteno je iz MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije

Akcija pojačane kontrole plovila za sport i rekreaciju sprovedena je na reci Savi od Ušća do zone Ade Međice, a pojačane kontrole plovila na rekama biće sprovođene tokom čitave letnje sezone.

Iz Rečne policije još jednom apeluju na sve vlasnike plovila, posebno malih nautičara, da koriste registrovana plovila, tehnički ispravna, da poseduju adekvatne dozvole za upravljanje plovilom, da poštuju sve propise i ograničenja brzine, kao i da ne upravljaju plovilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

BONUS VIDEO: Rečna policija na Savi, u potrazi za telom Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar